Tilbageblik på et godt forår

Tilbageblik på et super flot forår.

Her med starten af juni, har vi forladt foråret, og bevæget os ind i sommersæsonen. Kalenderen siger sommer måned, og vi har lige nu travlt som aldrig før. Mens jeg skriver dette brev har vi 6 ryttere og 4 staff på vej til Polen hvor vi torsdag starter europa tourløbet Tour of Maloposka. Et etapeløb på 4 dage på den europæiske tour. På samme tid har vi 6 ryttere og 3 staff på vej til Ålborg, hvor der fredag aften køres DM i holdløb. Her har vi traditioner for at vinde medaljer. Det skulle undre mig hvis vi ikke gør det igen i år? Men lad os nu se? Meget skal klappe i et holdløb, som i høj grad handler om tekniske færdigheder, og mange watt. Rytterne er i hver fald klar og i god form.

Endelig har vi sendt en mand, Marcus Sander Hansen med Det danske landshold til U23 udgaven af fredsløbet i Tjekkiet. Så alle 13 mand er i aktion. Alle biler er ude og køre, logistikken kører igen på sit højeste, og med fuld damp. Det er sjovt når det klapper, men man glemmer også om vinteren når man siger ja til sådanne planer hvor hårdt det er og hvor meget klargøring det kræver. Men vi har mange dygtige hjælpere, hvilket er et must når sådanne planer skal føres ud i livet. Her kan man ikke stå alene. Så tak til alle jer der hjælper til i kulissen.

Foråret har i høj grad gået rigtig godt. Vi har kørt cykelløb hver weekend, fra 1. april. Og det var rigtig godt at komme i gang igen, efter den triste nedlukning. Vi har vundet 4 sejre i de første 2 mdr. og kørt på podiet næsten hver gang. Den største sejr må udelukkende betegnes til Emil Toudal som nuppede sin første professionelle sejr i karrieren da han kørte først over stregen i etapeløbet Alpe Isere tour i Frankrig. Et løb som blev en stor succes for holdet, hvor vi også vandt sprinttrøjen og fightertrøjen. Vi er allerede indbudt til 2022 udgaven, og holdets navn og rygte er godt ude i Europa blandt løbsorganisationerne.

Også de helt unge gør det godt. Vi har valgt at satse på lidt yngre folk i øjeblikket, og det kræver ofte lidt mere tålmodighed. Da sæsonen startede havde vi 5 unge ryttere som aldrig havde kørt et A-løb før. Dette kræver altså noget tilvænning når man skal være med til at dominere løbene. Men de angriber løbene og deres gå på mod er skøn at se. Derfor er det også fantastisk at se Nikolaj Mengel vinde et A-løb i Randers, og se Adam Holm Jørgensen sidde i fronten af feltet ved GP Herning efter 180 km. Og blive nr. 12 i Danmarks største endagsløb, Her taler vi altså om ryttere som for bare2 mdr. siden fik deres debut i A-klassen. Mange andre gør det også godt og jeg ved vi har valgt de rette talenter og den rette gruppe mennesker hvor alle kan arbejde sammen. Og det er kun et spørgsmål om tid før endnu flere blomstrer, og med den rette tålmodighed og udvikling er der nye stjerner på vej. Og der er mange af dem i truppen. Vi har de seneste 14 dage haft 3 ryttere ude at køre med U23 landsholdet. Frederik Irgnes, Emil Schandorff og Marcus Sander Hansen har alle været en tur med landsholdet fornyelig.

Niveauet i Danmark er højt. Hvilket resultaterne i Europa også bevidner om når vi kommer ud og køre internationalt. Og når Corona lukker verden ned og vi alle ”kun” kan køre i Danmark. Så ser vi for alvor hvor godt cykelløb vi har i Danmark. Hele foråret har vi været +110 mand til start ved hvert et A-løb i Danmark. Og det giver rigtig gode cykelløb. Der er base for udvikling af rytterne på højeste niveau i den bedste hjemlige danske liga når løbene bliver kørt på denne måde. Og se bare hvad det gør ved vores løb når tv2Sport sender live som i sidste weekend fra GP Herning og Fyn Rundt. Det kunne være spændende hvis nogen ville gøre endnu mere ud af den danske liga i fremtiden.

Juni måned bliver også travl. Inden en lille sommerferie venter. Den bliver dog ikke lang i år, da klargøringen til Post Nord Danmark rundt starter.

God sommer derude.